2023-11-05
🇯🇵日式烤鸡肉串烧餐厅YAKITORI KOBAKO🐥小店的串烧师傅来自日本🇯🇵👨🏻🍳当年在渋谷60年历史的串烧店学艺,来到香港经营呢间小店。餐厅逢星期四五六营业至凌晨2点,上个周末就过嚟食,坐夜啲都唔怕😗呢度有全港唯一18CM长串烧🍢我哋食咗几串鸡肉串烧,明太子鸡柳、鸡颈肉、鸡肉棒,鸡颈肉都好好食,好爽口,串烧都真系几长,咬落都有好多旧。炸鸡翼都好好食,有名古屋鸡翼嘅感觉!咁啱我哋呢日啤酒仲做紧买一送一好抵饮🍺🍻餐厅除咗主打鸡肉串烧之外,我哋试咗几款料理,特别钟意鳗鱼炒饭,佢用热铁板上菜,店员再俾咗蛋汁🍳淋喺炒饭的周围,都几有风味㗎!最特别系有好几款冲绳料理,例如系冲绳苦瓜炒豚肉🐷将平凡嘅食材整得好好食,真系一间不一样的居酒屋!餐厅最近新设位于2楼的12人Party Room房,十分适合一班人过嚟食吓嘢饮番杯🍻🔸炸鸡翼🔸明太子鸡柳、鸡颈肉、鸡肉棒、🔸芦笋猪肉卷、车厘茄猪肉卷🔸烧牛小排🔸冲绳苦瓜炒豚肉🔸三文鱼籽炉烧饭团🔸鳗鱼炒饭📍#YAKITORIKOBAKO (#湾仔美食) @kobakowanchai#湾仔 汕头街30号意适楼地舖#yakitorikobako #kobako #
呢度有全港唯一18CM长串烧🍢 我哋食咗几串鸡肉串烧,明太子鸡柳、鸡颈肉、鸡肉棒,鸡颈肉都好好食,好爽口,串烧都真系几长,咬落都有好多旧。 炸鸡翼都好好食,有名古屋鸡翼嘅感觉!
咁啱我哋呢日啤酒仲做紧买一送一好抵饮🍺🍻
餐厅除咗主打鸡肉串烧之外,我哋试咗几款料理,特别钟意鳗鱼炒饭,佢用热铁板上菜,店员再俾咗蛋汁🍳淋喺炒饭的周围,都几有风味㗎! 最特别系有好几款冲绳料理,例如系冲绳苦瓜炒豚肉🐷将平凡嘅食材整得好好食,真系一间不一样的居酒屋!
🔸炸鸡翼
🔸明太子鸡柳、鸡颈肉、鸡肉棒、
🔸芦笋猪肉卷、车厘茄猪肉卷
🔸烧牛小排
🔸冲绳苦瓜炒豚肉
🔸三文鱼籽炉烧饭团
🔸鳗鱼炒饭
#湾仔 汕头街30号意适楼地舖
#yakitorikobako #kobako #香港串烧 #香港居酒屋
➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去饮饮食食😎
吃是真爱❤️ @eatistruelove.hk 🌟