2018-11-08
平时去食打边炉,第一次见用木桶打边炉,认真好特别。木桶入面有排气孔,滚一滚𠮶阵,睇落有啲像材料喺度浸紧温泉♨😂餐厅好多款炉底可以选择,有海鲜款,养生款,仲有野味款,即系我拣既鸡煲😂今次叫左鸡煲BB辣,已经好足够,因为怕越滚越辣😆鸡肉食落比起想像中嫩滑,鸡肉已经入晒酱料既味道,唔需要滚多几次,鸡肉先有味道,可以一摆台即刻可以开餐。自己系捞嘢食既时候,发现左石春😂忍唔住影返张相,听餐厅侍应话,好像我打鸡煲咁,石春可以帮助免黏底,减少油份,咁就会健康d 啦😎食完鸡煲,就可以加汤正式打边炉。当日6点半就入场食,所以可以享有早场优惠价$98加一份海鲜拼盘。$98认真好抵食,有龙虾,带子,鲍鱼,虾,全部都系大大件。配菜方面都叫左好多款食,我食既人都怀疑食唔食得晒🙈第一次食豆腐系有心心型,未食见到都开心😄我朋友话呢间餐厅好有心思,连配菜都要搞搞新意思👍仲有我朋友最钟意食既海带结。打边炉必备既响铃同炸鱼皮😍响铃同炸鱼皮都可以叫双拼,可以试下多D款式。最难得系呢两款都系新鲜炸出黎,一上台我仲feel 到热添😯响铃叫左原味同芝士米网,鱼皮就叫左原味同咸蛋黄味。总括黎讲,真系食得好饱😂

食完鸡煲,就可以加汤正式打边炉。

配菜方面都叫左好多款食,我食既人都怀疑食唔食得晒🙈

总括黎讲,真系食得好饱😂