2021-10-19
好耐冇黎过何文田, 今日经过, 竟然发现有新开既茶记。 一至既天蓝色设计就吸引到我入去啦。 入到去, 见到装潢就同附近既好唔同, 感觉好光鲜舒服。冇谂到2点后下午茶时间都咁多人客。 我同朋友坐底就叫左2个常餐加红豆冰。佢常餐都有几多野食, 我地叫左猪润滑牛米粉。 佢地既餐包竟然系用丹麦包, 肠仔仲有炒蛋。丹麦包暖笠笠配牛油炼奶, 真系好美味, 比起厚方包同牛角包更好食。 真系好少见有茶餐厅会有咁既配搭。 而炒蛋都好有水准, 亦都够大份。而碗米粉都唔错。 猪润虽然薄左d, 但却煮得好爽口, 而且够熟。 滑牛都好滑, 似打边炉既滑牛。 而且碗粉都有好香既姜味, 又唔会觉得辣个种。 味道几好。而最正仲有杯红豆冰。 饮落好香奶味, 红豆原粒, 咬落起沙, 甜度刚刚好。这间茶记真的不一般, 发现真系好好味。
入到去, 见到装潢就同附近既好唔同, 感觉好光鲜舒服。
这间茶记真的不一般, 发现真系好好味。