2022-08-07
朋友见到有朋友去完呢间食之后啲相好似好靓都听讲话好食 所以就同我讲想食呢间咁我就五日前book定 话提早好多唔系 好迟又唔系Book咗晚上6点 入座带位带咗我哋去张细圆枱见到张枱觉得我哋食晚饭,呢张枱放唔哂我哋嘅食量😛去个洗手间,经过见到有好多吉方型枱 大啲又可以放到多啲野食咁就问佢可唔可以转枱啦 之后Staff A就查询其他Staff BCD最后其中一个去咗问个带位 之后佢哋私下倾咗几句带位话因为𥚃面嘅系食晚餐 我就话我哋都系食晚餐之后听到我哋想换位嘅时候就皱眉嘅Staff E话因为个啲系4人枱,全部都有人book咗🤦🏻♀️(我呢刻心谂 我都系book咗枱㗎㖞Hello?不过又真系得3个人😂 心谂Ok Fine)之后话有time limited 再话我哋呢张无limited 仲话3人枱得翻呢两张(明明记得话星期五、六、假期前先限90分钟 为咗唔想帮我哋转 仲可以讲咩?)最后都有同我哋讲 如果有no show就比我哋转入去咁算啦 都讲到咁 唯有继续坐张细枱啦😳唯有谂其他方法解决枱细嘅问题之后落单同咗Staff B讲 可唔可以食哂一样先上一样佢都话 可以嘅 (一望就知张枱放咗水 碟 餐具
都听讲话好食 所以就同我讲想食呢间
咁我就五日前book定 话提早好多唔系 好迟又唔系
Book咗晚上6点 入座带位带咗我哋去张细圆枱
见到张枱觉得我哋食晚饭,呢张枱放唔哂我哋嘅食量😛
去个洗手间,经过见到有好多吉方型枱 大啲又可以放到多啲野食
最后其中一个去咗问个带位 之后佢哋私下倾咗几句
带位话因为𥚃面嘅系食晚餐 我就话我哋都系食晚餐
之后听到我哋想换位嘅时候就皱眉嘅Staff E话
因为个啲系4人枱,全部都有人book咗🤦🏻♀️
最后都有同我哋讲 如果有no show就比我哋转入去
咁算啦 都讲到咁 唯有继续坐张细枱啦😳
唯有谂其他方法解决枱细嘅问题
之后落单同咗Staff B讲 可唔可以食哂一样先上一样
佢都话 可以嘅 (一望就知张枱放咗水 碟 餐具 饮品 所有野都三份)
一碟野食放中间都仲有位 嚟第二碟就差唔多就无位放啦 唔好玩啦大佬🤦🏻♀️
第一同第二碟都系用啲稍为细嘅碟装 勉强可以一齐放
第三盘同第四盘都系用长木盘 说好的食完先上呢?
结果无位放 同个Staff B你眼望我眼 问我哋可唔可以清埋出面剩低一块
但重点朋友自己只碟上面个啲未食完呀😫 好似喂猪咁款 被迫食快啲咁
结果帮我哋将碟菜放埋一边先 谂住等我哋食完先上
(心谂Er… 牛扒嚟嘅 系打算帮我哋摊冻啲先食?)
之后我拿拿临分配咗出面啲野食 等佢收走第三碟算
最后佢哋不情不愿地将另一张三人枱未有人坐就借住比我哋用先
Staff E又黑面啦~ (都话咗我哋食晚饭啦 明显你张咁嘅细圆枱唔够位啦系咪呀?)
3人枱嚟前我地还翻张枱比人 之后最燥嘅point嚟啦
3人枱一嚟到坐低都系request转枱 呀又真系好野
即刻有枱转 (4人枱又忽然可以坐3人啦?! 真系火滚)
之后再有另一枱嚟到又系可以转入面坐🤷🏻♀️
呢间啲Service真系不得了 我第一次见啲咁差service嘅餐厅
Request嘅时候一直都用好好嘅态度问(对得住自己对得住人)
令我燥到写咗成千字 又真系第一次 真系不可一不可再呀😑
可能系我今次唔好彩 但我一定唔会再嚟食😤
重点系啲野食唔系特别好食 普通 写埋嘢食评论先
虽然好燥 但我都系好有心机咁影啲嘢食😌
啲食物相跟顺序放 睇完内文再睇相就会明白~
Staff B态度Ok嘅 但Staff E就唔系咁好啰🫠
睇翻好多差评都系讲态度唔好🥶🥶🥶
⭐️玉米芝士炸丸子
芝士多 味道OK嘅 但玉米可能识隐形 食唔到有~
⭐️墨西哥牛肉夹饼
块饼软到好似放咗过夜咁 唔系脆嘅 呢道菜真系唔识欣赏
其他地方食过明明唔系咁嘅质素😥
⭐️芝士波菜墨西哥酥饼
呢个还可以嘅 不过不失 至少饼系脆嘅🫢
⭐️烧肉眼扒14oz
叫咗medium 稍嫌煮耐咗 柴咗少少 但有肉汁 调味都OK