2018-04-24
今晚同朋友去呢间台湾嘢食,谂住好坐啲,点知一肚火,之前已经食过一次,我地坐出面,坐左十几二十分钟睇好晒嘢食都无人理我地,果日多啲枱有人,不过讲紧都只系5-6张枱咁上下,嘢食唔系难食嘅,不过唔系好食,仲有唔系好够热,同埋都系要追先尼嘢食,仲要尼错嘢。今次仲衰,我朋友到先,我到嘅时候,唔知点解餐厅入面地下拖到湿晒,果时只系8点40分,有三枱人,明明有好多枱,唔知点解我地我坐嘅枱俾另外一张枱嘅人阻住,于是我地决定坐出去外面,谂住坐外面后面比较多枱嘅地方,但系佢地系度用水喉洗地,唔明点解系营业时间系度洗地,结果我地坐左去门口侧边嘅枱,朋友同我讲点解入面地下湿晒,系因为洗外面地下嘅人唔小心喷到餐厅入面地下都湿埋,请问点解要系营业时间去洗呢!?虽然外面系无人,但系果阵只系8点几,你地10点先关门,点都9点几先去洗地啦系咪呀?!另外,我同朋友已经一路倾计一路等嘢食,其间我地等左快十几分钟,已经不时望入去睇下有嘢食尼未,侍应生都见到我地望入去关注食物到未,但系都未有嘢食出,注意,迟尼过我地嘅唯一剩底嘅一枱客人都已经有嘢食,但我地再等多十几分钟都未有出餐嘅迹象,仲见到入面有7-8个人应该都系侍应老板之类
另外,我同朋友已经一路倾计一路等嘢食,其间我地等左快十几分钟,已经不时望入去睇下有嘢食尼未,侍应生都见到我地望入去关注食物到未,但系都未有嘢食出,注意,迟尼过我地嘅唯一剩底嘅一枱客人都已经有嘢食,但我地再等多十几分钟都未有出餐嘅迹象,仲见到入面有7-8个人应该都系侍应老板之类总知就系佢地啲自己人,佢地系度倾计,厨房嘅人走出尼一齐倾计,侍应食零食,于是我地等左半个钟决定起身走,同佢地讲我地唔等喇,结果佢地终于话加埋汤就可以出餐,咁我地就唯有坐返低,佢地都有话唔好意思嘅,但系道歉真系无用,唔会再俾机会呢间嘢。