2019-08-09
平时都唔会点嚟北角, 所以今晚有嘢做嚟到北角都唔知食啲乜嘢好! 然后我个friend知我钟意食鸡髀,就带我呢呢间茶记食好西。一入间茶餐厅,见到好多人都食紧鸡髀,我就已经决定咗一定要叫鸡髀食,所以叫咗一个瑞士餐! 但系要留意,呢个餐都有好多唔同嘅配搭,所以又系要我好努力先做到决定😂上餐速度好快,话咁快我嘅瑞士鸡髀、鱼皮饺公仔面,同埋西多士就喺晒我面前!首先个瑞士汁咸甜嘅味道都掌握得好好, 鸡髀亦煮得好入味,所以无论手食定系用刀叉食,都可以好容易食到。我个friend个教我叫公仔面,因为咁样就可以善用埋啲瑞士汁嚟捞公仔面。真系好好味!!!西多士卖相吸引,而且入面有层花生酱,真材实料! 最令人窝心嘅就系,我食食下老板娘提我记住趁热食!! 真系要充满人情味嘅茶餐厅先揾到!呢一个晚餐,其实我都冇乜点讲过嘢,因为我挂住食,而且餐厅性价比较高, 值得我下次再帮衬!