2023-10-02 833 浏览
一心特登去支持这小店,一早已经Book好枱,去到因为未有3人枱可坐,而我另一位朋友又未到,所以男店员先安排我哋坐一张得2座位嘅高櫈坐住先,话一有枱就会帮我们转枱,咁我就同朋友落住单先啦,叫咗杯白桃一杯香印,两件御结,跟住女店员知道我哋等紧转枱后,亦有话有枱就转俾我哋,等咗一阵我个两件御结都到,当时水都唔冇一杯,好彩我袋有支水,我就边食边等,跟住店入面有两三枱客走啦,个阵门口又嚟咗班客,店员并无安排我哋转枱,而系俾嚟咗唔系好耐嘅客人坐,咁谂住算啦,等多阵或者加多张高櫈迫迫地三个人一齐坐就算啦,之后迟嚟嘅朋友都到咗啦,亦都跟住落咗杯饮品,又过咗一阵,我见女店员攞住两杯白桃,以为自己终于有嘢饮啦,点知女店员系俾迟入嚟个班客,我又算啦,又等多阵啦,谁不知又唔见佢整㖞,咁就查问下我哋啲order啦,女店员就话我哋冇叫到白桃,之后又话有,就整返俾我,好啦!又算!跟住我哋隔离近窗边枱客走,依然系高櫈两座位,枱都未执女店员就咁叫我哋转过去,仲同我哋讲,未有时间执,叫我哋坐住先,我哋见转咗同冇转根本系冇分别,所以最后我哋决定坐返原先嘅位置,我朋友见等极都未有嘢饮,于是决定取消佢个order,女店员随即话有最低消费,但后尾知道我有叫其他嘢,就冇再话要我哋再叫嘢,无耐男店员就叫我哋埋单!当时我杯嘢未饮完,突然咁急叫我哋埋单???门口冇客等紧个㖞,而我哋用餐时间都不足一个钟!成个感觉真系好差,完全冇心做生意!之后我亦有dm小店,讲返件事,佢哋嘅回应系:明白 今日比较多booking 谢谢支持💪🏻我哋会继续努力,一句唔好意思都冇!🤷🏻‍♀️咁样做生意,当然冇下次啦!
2023-09-30
$150 (其他)