2023-07-06 155 浏览
今日去左太古坊个客到做野赶工 , LUNCH 只好买外卖, 谂紧要买咩外卖时, 个客介绍有间唔错便当. 佢叫埋我一齐去买. 咁当然跟埋去啦佢地头麻. 去到外卖店一睇好简洁嘅装潢只做外卖. 埋去睇下个MENU, 有9款便当. 全部都配野菜. 我地叫左两款便当. 1) 味噌比目鱼配野菜便当 -块比目鱼劲大块, 一打开D 鱼油香味冲晒出黎, 调味适中, 带出比目鱼鲜味, 劲多 野菜好爽脆, 配埋个溏心蛋一流.2) 杭椒牛柳配野菜便当 - 好多牛柳有成半盒都系. 用杭椒配炒少少辣好惹味开胃. 一样野菜好爽脆, 配埋个溏心蛋一流.呢间外卖便当看似简单, 但食落一D都唔简单, 用简单调味, 更突显蔬菜, 同主食的鲜味. 个客真系无介绍错.

我地叫左两款便当.

个客真系无介绍错.