见呢间餐厅既网上食评咁正面,于是约埋成理朋友嚟试吓聚吓旧,点知食咗一肚气!一个月前打去订枱,当时已经同职员讲咗有2架婴儿手推车,职员回应话冇问题只系要预坐逼啲,咁大家朋友就吓当然冇问题啦。预订日子前一晚,餐厅职员仲好有交带打嚟确认订座,我就再三提醒职员我哋有手抱婴儿所以要泊2架婴儿手推车,当时职员回应话唔紧要只系坐逼啲。当晚入座时餐厅唔多食客,我哋被安排到一间客房既角落食饭,当时客房内并未有其他食客。我哋一家带住一个手抱bb坐低,有位餐饭女职员,紥长马尾颈戴金牌深红色口罩,一句通知都冇就擅自移动我哋㗎BB车,当时我都觉得好奇怪。然后有另一枱食客进场,佢哋坐低咗亦冇投诉话我哋㗎bb车阻住佢哋。当我朋友到达时,朋友㗎bb车就泊系我哋隔离,呢位紥长马尾既职员就极不礼貌地表示我哋两架bb车阻住隔离食客,要求我哋2架bb车要泊出走廊,我当时同佢表示我哋既bb只系4个月同8个月,系需要bb车系附近,然后该名紥长马尾既女职员好大声咁话我哋冇事先通知佢所以佢安排坐位既时候冇预到2架bb车会同隔离枱食客咁近,我即刻回应话订座同确认订座时都有表示我哋有2㗎bb车,呢位紥长马尾既女职员就回应话佢同事冇通知佢

当晚入座时餐厅唔多食客,我哋被安排到一间客房既角落食饭,当时客房内并未有其他食客。我哋一家带住一个手抱bb坐低,有位餐饭女职员,紥长马尾颈戴金牌深红色口罩,一句通知都冇就擅自移动我哋㗎BB车,当时我都觉得好奇怪。然后有另一枱食客进场,佢哋坐低咗亦冇投诉话我哋㗎bb车阻住佢哋。当我朋友到达时,朋友㗎bb车就泊系我哋隔离,呢位紥长马尾既职员就极不礼貌地表示我哋两架bb车阻住隔离食客,要求我哋2架bb车要泊出走廊,我当时同佢表示我哋既bb只系4个月同8个月,系需要bb车系附近,然后该名紥长马尾既女职员好大声咁话我哋冇事先通知佢所以佢安排坐位既时候冇预到2架bb车会同隔离枱食客咁近,我即刻回应话订座同确认订座时都有表示我哋有2㗎bb车,呢位紥长马尾既女职员就回应话佢同事冇通知佢!最后系我哋自己解决问题,就系折埋㗎bb车放系墙角,而另一位好有善既女职员就协助我哋搬走一张多咗既櫈。

其实成餐饭既食物都系好一般,而且只烧鹅食到尾仲俾我哋发现系生,同返友善果位女职员讲返,佢即刻拎入去厨房俾师傅睇,然后送返啲甜品俾我哋食,呢位女职员服务态度非常好,上菜时又细心,唔似得佢同事一味就系闹啲客又唔俾啲有建设性嘅方法去解决问题,要啲客自己谂掂佢!一句讲晒,冇下次!
  • 招牌黑毛猪叉烧
  • 怀旧芝麻卷