2019-04-26 1894 浏览
好多人都黎The Murray呢度打卡,唔少人会选择系楼下食下午茶,不过今次我就约埋闺密一齐去到顶层食下午茶!顶层空间感较大,光线充足好开扬,最适合黎影靓相啊!是日黎到都只系见到几枱客人,另外有人包左长枱聚餐,成程食下午茶好舒服好宁静。我地一行三人算细食,叫左一个Teaset,包两杯野饮。我地叫左英式茶,无特别,但胜在可以三人share黎饮。值得一提既系啲餐具同张云石枱,连个Teaset都系用云石碟,好靓!所有野都系色彩缤纷,未食已经俾个卖相吸引!食物方面亦相当唔错。我个人较中意个scone!我地叫左个Citrus同朱古力酱,order完之后系会有专人推住个餐车,系我地面前制作两款酱。等食既时候,眼睛都享受紧烹调既过程。提起个酱,我特别中意Citrus,食起上黎清新啲、唔腻!咸点同甜点各款都有特色。我偏向喜欢咸点,味道浓郁。当中三文鱼松饼口感好丰富,不错!甜点主要系果味为主,有马卡龙、挞、林明顿等等,一次试哂唔同款式既甜品!最后原本谂住食完个tea set就完结,点知侍应拎左个鸟笼出黎,请我地拣一只复活蛋应下节,相当惊喜!如果够幸运,可能会免费有香槟送…不过呢啲机会梗系吾属于我地…我地
不过今次我就约埋闺密一齐去到顶层食下午茶!

顶层空间感较大,光线充足好开扬,最适合黎影靓相啊!

我地一行三人算细食,叫左一个Tea
Tea Set
值得一提既系啲餐具同张云石枱,连个Tea
食物方面亦相当唔错。我个人较中意个scone!
等食既时候,眼睛都享受紧烹调既过程。
提起个酱,我特别中意Citrus,食起上黎清新啲、唔腻!

咸点同甜点各款都有特色。我偏向喜欢咸点,味道浓郁。
当中三文鱼松饼口感好丰富,不错!
咸点
甜点
最后原本谂住食完个tea set就完结,

如果够幸运,可能会免费有香槟送…
不过呢啲机会梗系吾属于我地…

我地抽到既系一张印有金句既幸运字条,但过程已经令大家好开心啊!

总括黎讲,有美食有靓景、有表演睇又有惊喜,真系唔止食一餐普通既下午茶!
可能下次趁大时大节黎又再有唔同既惊喜啊!
2019-03-03
Tea Set