餐厅: The Flame Bar & Restaurant
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-10-24 405 浏览
一年多冇落官塘OCT 食饭,今日专程来到同朋友聚旧 。一行4人 想食西餐,揾到呢度有大家都钟意嘅牛扒同生蚝 就book 左。要知官塘区先不说高质,比较above average 见得下人嘅西餐可能两三只手指数得尽……呢度叫做坐得舒服而且食物水准超于我地所想!有惊喜!~斧头扒~卖相见图不用解释 :)打咭一流! 做到有碳烧嘅感觉,肉质都好淋,应该会成为我地下次再来嘅理由!如果想冇咁腻 ,可以再熟少少 e.g. medium well /8成熟。向香港有做斧头扒嘅餐厅唔多而且一般都好贵(贵一倍都见过食过但质素都唔够呢度好)今次呢个价钱1388仲有折,我地4个人两男两女,系绝对食唔哂 ,如果想试埋其他野,建议有5~6 个人食就刚好。~生蚝~ 点左3款法国生蚝 每款两只 ,个名唔记得,但3款都好新鲜好肥美又够大只 ,加几滴柠檬汁就ok, 唔洗加其他汁,本来食完想再encore ,不过又叫左其他野⋯⋯如果我一个女仔食3~4只饮杯酒,食2块餐包,其实已经可以当一餐饭 值得一提系师傅开蚝手势好好,开得好靓同好干净 ,连个带子位都起得好好。~意粉~有al Dante 感觉而且好香口 ,蚬都够鲜甜有肉(如

一年多冇落官塘OCT 食饭,今日专程来到同朋友聚旧 。
要知官塘区先不说高质,
呢度叫做坐得舒服而且食物水准超于我地所想!有惊喜!

~斧头扒~

~生蚝~

~意粉~
有al Dante 感觉而且好香口 ,蚬都够鲜甜有肉(如果蚬嘅份量多d 就perfect)
不过去到最后其实我地都食唔哂d野,浪费左。

酒精类饮品选择都算多 ,餐酒同cocktails 有唔少选择
红白酒有by glass ,around 60/杯,价钱亲民 ,食海鲜生蚝同牛扒少不了
呢度嘅staff 见我地几个人都钟意饮酒,仲话佢地有做happy hour ,有个露天area 或者坐在bar 枱饮,都好chill 。

2023-09-14
  • 法国生蚝