2020-09-20
1️⃣川味红烧三宝牛肉面 $88 三宝包括牛腱、牛筋同牛肋条。川味红烧汤底闻落有阵药材味,饮落就唔多觉,普普通通。不过胜在佢冇落味精,所以饮多几啖都唔会口渴!三宝每样各两件,都几大旧㗎。个人几钟意牛筋,够晒淋;牛腱就比较有咬口;牛肋条就普普通通,但真系好大旧。成碗最惊喜系𠮶面,劲弹牙劲有口感又吸汤汁,怕唔够食嘅仲可以落单时免费加底(但整体正常份量都够饱)2️⃣麻辣三宝牛肉面 $93 另一碗嗌咗麻辣,一开始望落同红烧𠮶碗一样色,但后来都几辣又够麻,其他嘢就川味红烧一样。3️⃣百页豆腐 $10 (小)+ 4️⃣切豆干 $10 (小)百页豆腐冇抱住期望咁嗌,以为系两旧普通豆腐。食落似厚啲嘅鱼糕,仲有啲油脂嘅香味。仲有啲甜甜酸酸嘅酱,配埋啱啱好;而豆干就相对普通。✴️整体而言,牛肉面除咗𠮶面有惊喜之外,我觉得其他嘢都系正常牛肉面发挥,比较有心就系汤底唔落味精。台式小食价钱合宜,几推荐百页豆腐。而店内环境比较细,防疫期间每枱用餐时间为40分钟。虽然keep住要等位,但都系10-20分钟嘅事。🧡感谢用心睇到呢度嘅你地🧡
2️⃣麻辣三宝牛肉面 $93
🧡感谢用心睇到呢度嘅你地🧡