2020-08-18
大家都知天仁茗茶系一间好受香港人欢迎嘅台式饮品店,以真茶底真鲜奶做招牌嘅天仁更加令买嘢饮嘅朋友饮得放心,有各种好吸引人嘅饮品,咁我谂味道一定唔会差嘅~当然,不论系甜度,温度同配料嘅组合都因人而异,好难有个公认好饮嘅饮品.咁我一直都好中意饮佢地嘅香橙绿茶半糖,我住元朗,呢间分店同千色我都成日饮嘅,其实冇分别架!都系咁好饮的.我谂觉得难饮嘅朋友可能系因为放杯嘢饮太耐冇掂,或者系选购时冇问店员饮品入面系咩啫.我有次去买香芋珍珠鲜奶绿,有问收银店员关于杯饮品会唔会太甜.佢地同我讲完香芋同珍珠有糖之后,仲推荐我饮半糖...果然半糖真系啱啱好,适合我呢种唔想饮太甜又想食吓珍珠甜甜地嘅口感.系正嘅!!!所以真心多啲问店员,可能比到啲好好嘅配搭你睇番佢地分店同千色分店比,可能系因为系一田入面,难以令人去揾到呢间店,所以闲日上系比较少人买,等候时间都算快.但一到假日(星期六,日)就好多人,都等咗成5至7分钟到,可能系因为佢地得一个人冲嘢饮嘅关系啦.或者要解决等候时间嘅问题,真系要好似其他分店揾多个人冲.都试过买一杯嘢饮要等10分钟(打咗蛇饼),要比少少耐性去等,唔好去为难店员啦整体而言:味道同其他分店冇
整体而言:味道同其他分店冇分别.店员系好热情同有礼貌(次次都两只手比收据架~~)唯独系假日会等得耐啲,所以加油!