2010-08-19
庆祝同事生日, 选择了这里, 大家在头痛点甚么菜时, 仕应推介套餐, 在大家没有异议下, 就叫了一个八位用的套餐. 三色大拼盆 – 泠盆, 不过不失. 芙蓉三鲜 – 样子有点似赛螃蟹, 但味道并不出众, 很普通的菜式而已. 铁皮宫保明虾 – 虾够大只, 味道也不错, 可能我比较喜欢吃甜酸野. 北京填鸭 – 也是普昔通通咁, 唔觉得比别的店子出色, 尤其是饼皮, 唔知点解觉得佢卖相唔得, 黑黑地. 醋溜鲜鱼 – 全个套餐最好食呢个, 皮脆, 鱼肉够嫩滑. 加埋惹味的甜酸汁, 好味 红烧鲍片 - 非常普通 鸭架子汤 – 很清的汤, 冇咩味, 可能这才是没有味精啦. 炸菜肉末 – 通常是叉子烧饼的馅料, 如果就咁食, 会比较咸, 但好似得咸味, 可能炸菜太多的关系, 食唔到第二样味道. 叉子烧饼 – 够松脆, 可惜炸菜肉末差左d, 如果唔系, 呢个配搭的味道会更好. 京式甜品 – 甜品系高力豆沙, 可能枱枱都系高力豆沙, 所以整定好多, 我地果碟可能咁啱放耐左, 唔热,, 外表已经唔系好涨, 所以都系麻麻地.整体来说, 只可以用不过不失来形容, 味道尚可, 都唔可以叫做差. 可能食惯了京菜,
三色大拼盆 – 泠盆, 不过不失.
红烧鲍片 - 非常普通
鸭架子汤 – 很清的汤, 冇咩味, 可能这才是没有味精啦.
整体来说, 只可以用不过不失来形容, 味道尚可, 都唔可以叫做差. 可能食惯了京菜, 习惯了它的味道, 所以唔觉得有任何惊喜.