2024-09-09
有日见到好吸引价钱嘅半自助餐(星期六日公假)$288 原来呢个价唔包main course$358 呢个先包main course其实佢嘅半自助餐吧就唔系话好多野食所以要食饱点都系要叫个main course餐厅毕竟位于尖沙嘴的酒店所以环境系几唔错嘅~如果够早book(因为都好full), 坐到窗口位仲可以观望尖沙咀海景添~原来佢个menu有几款,唔同week会转款今次同朋友叫咗两个main course,羊扒同牛扒比较失望是个牛扒,因为佢仲要另加$60叫了5成熟但出到嚟7成熟,仲要盐太重手,都几咸...咁餐厅都几好,同佢讲返佢都肯整多次,可惜第二次嘅质素都系咁上下😅其实个牛扒肉味都OK嘅,但煮得就真系麻麻第二次佢都细心将个汁另上,但唔明点解块扒要落盐咁重手反而个羊扒都唔错,即都算腍,不过有d位少少生咗D半自助餐bar呢~我觉得真系唔可以同自助餐比,真系少好多野食咁沙律几新鲜而且都有几多款式同酱汁拣Pizza几好食,尤其岩岩出炉果d甜品就cheese cake, 杨枝甘露, 奶冻都OK, 其他cake就麻麻地啦~仲有Haagen-Dazs雪糕~饮品都只系coffee n tea同柠檬r
(星期六日公假)
$288 原来呢个价唔包main course
$358 呢个先包main course
其实佢嘅半自助餐吧就唔系话好多野食
所以要食饱点都系要叫个main course
餐厅毕竟位于尖沙嘴的酒店
所以环境系几唔错嘅~
原来佢个menu有几款,唔同week会转款
今次同朋友叫咗两个main course,羊扒同牛扒
比较失望是个牛扒,因为佢仲要另加$60
叫了5成熟但出到嚟7成熟,仲要盐太重手,都几咸...
其实个牛扒肉味都OK嘅,但煮得就真系麻麻
烧牛扒
第二次佢都细心将个汁另上,但唔明点解块扒要落盐咁重手
反而个羊扒都唔错,即都算腍,不过有d位少少生咗D
烧羊扒
咁沙律几新鲜而且都有几多款式同酱汁拣
自助吧沙律
Pizza几好食,尤其岩岩出炉果d
自助吧pizza
自助吧甜品
饮品都只系coffee n tea同柠檬refill
咁餐厅服务都唔错的~虽然未至于好主动serve你
但你叫到要求到都会尽量fulfill你
咁都几nice架啦以而家香港今时今日咁嘅服务嚟讲
最后我觉得呢个价钱其实可以食其他好多做紧优惠更好味嘅自助餐~
自助吧沙律