2018-10-27
返工经过呢头咁啱撞正中午食饭时间,所以过咗嚟杏花新城揾嘢食,商场入面有各式各样嘅餐厅,但度度都咁多人,最后我地简左比较入既太兴,希望有位坐,真系好好彩,最后既2人枱比我地坐埋,出面开始要排队啦!打开餐牌都几多选择,不过我地当然简午餐精选,因为贪佢送埋野饮,除左柠茶,柠水,咖啡,奶茶呢d普通饮品外,仲有较为特别的柑桔蜜,咸柠水同柚子蜜,以上都唔洗钱,不过当然冻饮除外!!朋友叫左杯特饮<奶茶红豆冰>要额外加8元,我就要左杯热柚子蜜,一般我都系知<椰汁红豆冰>,<奶茶红豆冰>都系第一次听到,因为我唔饮得奶所以味道就唔太清楚,不过我朋友话好饮!未试过的各位有兴趣可以一试!<手工牛丸汤米线> 因为我唔想食得太饱易恰眼训,所以简左牛丸米线,!牛丸有5粒,但唔算大大粒,不过都弹牙爽口,米线煮得软硬适中,但汤底有小小咸,不过味道都算不错!<椰香咖喱牛腩饭> 饭好大碟,男士食一定够饱!咖哩好香椰汁味,有牛腩同薯仔都煮得好林好入味,都几好食!整体来讲,以茶餐厅角度睇算系不错!
整体来讲,以茶餐厅角度睇算系不错!