2024-09-18 207 浏览
茶木‧台式休闲餐厅嘅台式三杯浓汤牛肉米粉拼刈包,可以话系一个唔错嘅早餐选择。首先,三杯浓汤牛肉米粉嘅味道唔会过咸,系一个几恰到好处嘅调味。牛肉唔会散开咁,反而保留咗啲咬口,食落去有少少弹性,唔会一咬就化开,呢个对于牛肉嘅质感嚟讲,绝对系一个好加分嘅地方。再讲刈包,呢个真系几特别,唔系好似一般香港早餐跟嘅多士咁油腻。刈包嘅面皮质感有少少弹性,啱啱好夹住煎蛋,唔会觉得太heavy。呢个唔油腻嘅设计真系非常好,尤其系早餐,唔会食到你有一种太饱滞嘅感觉。不过最大嘅问题就系份量。虽然味道唔错,但系作为一个早餐嚟讲,份量的确偏少。$46嘅价格,相比起其他早餐选择,会觉得有啲贵,特别系对于食量大啲嘅朋友,呢个早餐可能未必够饱。整个餐最值得一赞嘅系佢杯咖啡,真系相当出色。咖啡嘅香味非常浓郁,饮一口就已经感受到咖啡豆嘅香气四溢,唔系𠮶啲普通茶餐厅嘅超苦咖啡味。呢度仲好贴心,提供咗加奶嘅选择,如果你唔钟意饮太苦嘅咖啡,呢个加奶选择绝对系一个好选择。最特别嘅系,佢哋嘅奶同其他茶餐厅唔同,有少少甜味,加咗奶之后,咖啡变得非常顺口,唔会过甜又唔会太苦,系一个好平衡嘅味道,啱晒唔钟意饮斋啡嘅朋友。仲有,佢哋仲会附
仲有,佢哋仲会附送一啲小食,呢个都算系几有心思嘅一个小细节。整体嚟讲,呢个早餐虽然价钱稍为贵少少,但味道同质素都系对得住嘅。特别系对于钟意饮咖啡嘅朋友,呢度嘅咖啡绝对值得一试。
2024-09-18