2010-06-11 2 浏览
睇Openrice Search到 “人民公社俱乐部”, 见评语都ok, 就决定6月寿星聚会在此。一行6人 (分别有1个寿星公、1个寿星女), 订咗7:30pm, 个场唔系好大, 一眼望哂, 环境ok, 不过有d暗。Parma Ham Salad in PRC House Dressing ($78):好味, 都几多Parma Ham, 仲有少少烟三文鱼、仲有一”pat”鱼子酱。Spicy Buffalo Wings ($68): 有6只鸡亦。好味, 有汁。不过对我嚟讲好辣。Cajun Seasoned Wings ($68): 有6只鸡亦。 好味, 炸的, 好香口。不过对我嚟讲好辣。Hawaiian pizza ($88): 个底好薄, 好味, 不过好似唔系好够材料。Escargot Stuffed Mushrooms on Mashed Potato ($58): d菇好味, 配薯蓉都几好味。Pan fried baby back ribs served with French dries, half slab ($168): 猪仔骨有3大件, 都几多肉, 好”林”, 好味。薯条即

Pan fried baby back ribs served with French dries, half slab ($168): 猪仔骨有3大件, 都几多肉, 好”林”, 好味。薯条即炸, 好热好香口。
Penne with Seafood in Cream Sauce ($118): 长通粉好味, 多汁, 好多海鲜。不过以呢个价钱, 好似份量少咗d。
一人一杯饮品:有啤酒亦有果汁..
另自带一个生日蛋糕 (无收切饼费)

侍应好似全部都系外籍人士, 不过都有几个识讲中文。其中一个男侍应 (识中文)超好人, 劲好礼貌, 我打算叫佢可以”上”蛋糕时, 我未讲嘢, 行埋佢度, 佢已经知我想”起”生日蛋糕。当佢”上”蛋糕时, 除咗帮我地插哂6支candle外, 佢由kitchen行出嚟, 仲好似想保持神秘咁, 用背部”向”住我地, 再好识做咁放个蛋糕在2位生日人士的面前 (因为我地有送礼物, 所以个侍应知道边个生日)。

不过有个女侍应就唔系好得, 黑口黑面, 收嘢果阵整咗嚿菜落我友人的手提上, 一句sorry都无
。食物都几好, 价钱ok, 环境几relax, 系一大班人吹水之好地方。

Total: $974, 每人$162

*相片比较黑, 因为个场真系几暗*
Spicy Buffalo Wings
Cajun Seasoned Wings