2015-05-14
呢间串烧店门口位并不显眼,因为舖位凹左落去的。但随住串烧的香味,其实可轻易揾得到。book位的原来都要坐outdoor,不过老公怕会有人食烟,request 坐返indoor,indoor 有人一走!佢即刻安排调枱,very good service!!▼叫了openrice大家都叫的芝士薯条@$28➪没有惊喜,而且大家见到薯条偏㶶,相信都略为估到好食程度会系点吧。▼泰式生虾剌身$58➪鲜甜+弹牙,不过喺串烧店食生虾剌身,感觉有点格格不入,哈哈~▼最底系安格斯牛肉串$48➪唔好食, 好un; 帆立贝串$20➪唔好味!拎出黎仲有阵雪水味!应系解冻解得不够; 沙嗲串烧$30➪OK! 有沙嗲味(废话) 串烧鸡肉@$58➪烧完都好juicy,唔会"鞋"口; 四川麻辣鸡翼@$58➪老公话够麻辣,超级惹味; 芝士烧鸡翼$38➪厚厚的芝士舖满只鸡翼!当一齐咬的时候,半溶的芝士会一并"咇"出黎! 芝士迷必食!; 烧猪仔脾@$38➪老公话好好味!不过是晚太多肉!已feel唔到佢好好味了; 鸡肾@$32➪都唔记得自己有冇食到; 海盐烧厚切牛舌@$45➪最最最好味的一款,要知道系牛舌整得唔好味系会"SO"的
但随住串烧的香味,其实可轻易揾得到。
request 坐返indoor,
indoor 有人一走!佢即刻安排调枱,
very good service!!
▼叫了openrice大家都叫的芝士薯条@$28➪
没有惊喜,而且大家见到薯条偏㶶,相信都略为估到好食程度会系点吧。 ▼泰式生虾剌身$58➪鲜甜+弹牙,
不过喺串烧店食生虾剌身,感觉有点格格不入,哈哈~ ▼最底系安格斯牛肉串$48➪唔好食, 好un;
四川麻辣鸡翼@$58➪老公话够麻辣,超级惹味;
鸡肾@$32➪都唔记得自己有冇食到;
海盐烧厚切牛舌@$45➪最最最好味的一款,要知道系牛舌整得唔好味系会"SO"的,我地仲encore叫多一转tim! ▼再来芝士烧蚝$68➪只蚝非常一般,冇蚝味,就算用芝士烧亦都冇味
黄金蒜蓉10吋虎虾$58➪更加难食!又系冇味的!而且出水=.= ▼鸡泡鱼干$52➪好味,有有咬口,而且烧得好干身呢 ^^
芝士烧猪颈肉$75➪一向好抗拒鸡肉以外肉类的仔仔,大赞超好味!可能d猪颈肉好淋,又有芝士亦好juicy佢食左好多呢 ^^
烧粟米$24➪唔唔系超甜粟,但未道OK!不过卖$24 又好似"狼"左d >.< 仲有叫左其他食物,但实在不能尽录。
总括而言:
所有海鲜类唔得,可以不叫!
肉类大部份都有惊喜,
唔同部位都会有唔同味道,
唔会只系得腌料的味道。
另外,建议大家食完一转先叫第二转,
因为好似老公咁,
一次过叫左超多,
全部食物都摊到冻哂!
所以唔好咁贪心。
不过个人觉得,
侍应都应要有提点我地呢!
因为沙田某日式烧肉店,
真系上完部份食物,等我地食到一半才端上另一部份食物呢 !
以及,樽装水收$10/支,
店内并不提供任何清水,
认真又有点那个。。。
埋单$1377,用whats app订位有9折,
所以最后只系比$1240!
题外话/补充资料:
What's App订位有9折