2015-12-11 2138 浏览
今日黎到H8揾食, 见到呢间西餐厅好似唔错, 所以决定试下头盘要左香芒鲜虾塔+野菜沙律,整体ok,菜好新鲜,食落爽甜, sauce系芒果汁几特别, 而香芒鲜虾塔d虾好爽,呢2样配搭几夹 不过芒果有d太甜, 如果微酸会更开胃 整体感觉几清新, 系不错ge开胃小食  另外叫左个龙虾汤,龙虾汤好大碗, 同埋入面真系有龙虾肉, 所以都抵饮 但汤可以暖d或者再热d,同埋龙虾肉只有一件多啲龙虾肉就好la ! 主菜方面叫左纽西兰羊扒,份量都几多有3件, 羊架煎得香口 肉质嫩滑, 旁边配有红酒汁但味道一般, 个人觉得唔沾汁已经好够味 另外配菜种类很多,有薯蓉,萝卜,翠肉瓜,椰菜,椰菜花同豆角, 薯蓉好软滑同好香牛油味, 细细堆已经好饱 同埋值得一赞, 主菜ge卖相几有心思, 同下面ge甜品一样有presentation!甜品试左呢款几特别ge椰皇焦糖焗蛋, presentation 好唔错, 大厨系有花心思ge  焗蛋质感好滑,但太林, 好似食紧溶左既雪糕咁但椰皇味味道系其他地方比较少见ge, 而且同cream brulee出奇地夹, 几特别 比一般cream brulee无咁漏, 面头ge焦
今日黎到H8揾食, 见到呢间西餐厅好似唔错, 所以决定试下
头盘要左香芒鲜虾塔+野菜沙律,
整体ok,菜好新鲜,食落爽甜, sauce系芒果汁几特别,
而香芒鲜虾塔d虾好爽,呢2样配搭几夹
不过芒果有d太甜, 如果微酸会更开胃

整体感觉几清新, 系不错ge开胃小食

但汤可以暖d或者再热d,同埋龙虾肉只有一件
多啲龙虾肉就好la !
主菜方面叫左纽西兰羊扒,份量都几多有3件, 羊架煎得香口

焗蛋质感好滑,但太林, 好似食紧溶左既雪糕咁

比一般cream brulee无咁漏, 面头ge焦糖好脆, 但如果再薄小小会更好
2015-12-02
庆祝纪念