2024-07-18
被誉为Basque Burnt Cheesecake世一既「Hemma」一直都想试好耐,衬宜家少左人留港消费,唔洗等位就系我出动既时候啦🤭Earl Grey Burnt Cheesecake见到有earl grey即刻😍,饼底系用左Lotus焦糖饼,中间系流心既伯爵茶芝士蛋糕,面层系海盐奶盖,再加左焦糖脆脆,整件蛋糕味道同口感层次丰富,咸、甜、软、脆一件蛋糕可以同时感受到HandDrip Coffee (Cold)拣左COSTA RICADON ELI TOMODACHI TARAZZU CATUAI果味好香,甜感好出,成杯都好清爽,好岩夏天饮,我好钟意🤎Black Coffee (Cold)Espresso 相信系用上深焙既咖啡豆,饮落会有阵㶶㶶地既味道,同手冲个杯系有对比🫢Basque Burnt Cheesecake真系食过好多, Hemma 被誉为全港No.1既Basque Burnt Cheesecake我真系觉得实至名归,但咁热既天气2/F竟然无冷气,杯啡同件cake都好好,但我坐左半粒钟开始焗到有d晕,顶唔顺走了
Earl Grey Burnt Cheesecake
HandDrip Coffee (Cold)
拣左COSTA RICA
果味好香,甜感好出,成杯都好清爽,好岩夏天饮,我好钟意🤎
Black Coffee (Cold)