2022-08-19 941 浏览
今天放假轻松吓,约咗朋友去咗一间位于商厦的餐厅,呢度环境好chill,有室外同室内,我哋拣咗室外坐,天花板有好多闪闪灯,非常有情调。先叫两款嘢饮我朋友拣咗热焦糖炖蛋咖啡,卖相唔错,我拣咗一杯名字十分搞笑的嘢饮叫粉碎性骨折,主要成份有接骨木花、薄荷叶、青柠、梳打水配雪糕,因为我对接骨木花好奇,初次品尝感觉唔错,有淡淡花香,好易入口,整体调得唔错,再配上雪糕真系好满足。小食拼盘有洋葱圈、炸鸡、炸鱼饼、烧菠萝和墨西哥脆片,三五知己一路倾偈一路食非常合适、全部炸嘢都新鲜热辣,尤其系洋葱圈非常好味、烧菠萝都值得推介。巨型猪扒跟薯菜超级巨型的猪扒,之前试过再encore,猪扒keep到肉质鲜嫩,而且肥瘦均匀。再配上不同的蔬菜同大大份薯条,好满足。香芒斑斓奶盖瀑布蛋糕配椰子雪糕非常有东南亚格调,斑斓蛋糕感觉清新,配上芒果甜甜酸酸再加上奶盖瀑布做卖点,再配上清新的椰子雪糕,真系不能抗拒,打卡一流。

先叫两款嘢饮

焦糖炖蛋咖啡