2024-12-05
今日去完东荟城行outlet,晚餐想食日本菜,就同朋友试咗呢间Firebird,整体嘅用餐体验几好。首先舖头嘅装修好洁净,座位都好宽敞。小食方面,我地叫左明太子伴玉子烧开开胃,明太子咸味同玉子烧既滑溜令到整体口感丰富。九州产和牛寿司系另一个惊喜,肉质非常柔软,和牛烧得好香,入口即融,我地叫得两件其实有啲唔够喉,但又想试多啲其他菜式,唯有下次再试过!可以话呢个和牛寿司系成餐dinner既一大亮点✨另外牛肉串烧盛合亦非常推介,牛肉的鲜嫩同炭火的烧烤香气完美结合,烧出来充满浓郁的牛香味,而且肉质不韧,配搭埋盐或酱油,令整条串烧更加香口惹味。最后我地仲叫左本金枪鱼三色刺身,鱼肉质感嫩滑,三种唔同质感嘅金枪鱼肉,各有各鲜味,一食口感就知道刺身相当新鲜,油脂比例亦恰到好处。饮品方面,杯Mango-bar de Mocktail清新可口,仲会插住一支芒果雪条,好味解渴得黎,用黎打卡一流😙最后甜品叫左雨滴饼配黄豆粉同黑蜜,甜而不腻,口感好特别,为呢餐完美收尾🙌🏻整体黎讲,呢间餐厅嘅食物质素几高,值得一试!另外要赞既系所有staff态度都好nice👍🏼食完之后仲可以继续shopping血拼添
首先舖头嘅装修好洁净,座位都好宽敞。
食完之后仲可以继续shopping血拼添