2019-07-30
我今日同屋企人去食尖沙嘴的牛气,之前起铜锣湾分店试过ok,所以入店,我们叫了澳洲和牛及海鲜那个套餐。先讲服务态度,职员冇乜笑容,真系100%似足服务机械人。如果走廊污糟左佢地都会清理👍🏻,不过出于被动,员工的质素可再改善一下。饮品方面,主要是台湾及大陆的饮品,最多也只系香港版的可乐,饮品虽然多,但是种类不够多元化,而且多为汽水、甜、多添加剂等的饮品,我认为依d饮品就未必适合小朋友。不过都有清水饮用、玄米茶茶包同乌龙茶茶包比顾客亨用,所以饮品亦不是太差。火锅配料方面,我认为比较多元化,有菜、丸子、即食面、豆腐等,清淡至浓味应有尽有,可以照顾不同顾客的口味。可惜火锅配料不是很新鲜,菜有好多枯、烂的地方,所以职员撕走不好的地方,最后搞到啲菜好碎,大小不一,好似食紧沙律菜咁。蕃茄的刀功,亦是很有趣砌三角形,唔知咩玩法。牛肉方面,我以为澳洲和牛会好食d,第一碟和牛来是不错的,不过之后来𠴱d牛肉一碟差过一碟,d牛肉的血色,由鲜红渐变到啡红,食落去冇乜口感,牛味亦不似和牛,好似普通牛肉咁,我觉得食最平𠴱只牛肉好过!海鲜方面,职员力捧带子同虾,不过腥都飞起,佢仲话新鲜㖞!三文鱼刺身都系普普通通,同出面
饮品
唐生菜
海鲜方面,职员力捧带子同虾,不过腥都飞起,佢仲话新鲜㖞!三文鱼刺身都系普普通通,同出面d铺头差唔多味道,鱼油不重,鱼脂偏瘦,冇乜鱼的光泽。
熟食方面,𠴱日只得炒饭、咖哩、粟米羹、素翅,味道ok,冇乜嘢,不过唔建议大家食咁多,唔系一阵饱得滞,食唔到火锅。
各式甜品
甜品方面,都是向批发商订的甜品,劲甜的蛋糕、好胶的麻糬等,不过都放得落口。佢同时亦有雪糕供应,不过唔够冻,冇乜固体嘅感觉,好多雪糕都好淋。不过佢个棉花糖机都几得意,大家都应该去玩吓😂😂😂😂。
最后,大家都食得开心😃!同事我亦希望贵 公司能够改善食物及员工嘅质素。