2023-06-13 535 浏览
天气咁热 weekend最啱就系去cafe chill吓😜 啱啱嘅周末就揾咗呢个壁画打卡cafe 入面嘅壁画色彩缤纷 啱晒钟意影靓相嘅友人 餐厅除咗环境好之外 食物都唔错㗎🥰带子黑松露蘑菇意粉意粉上面有外表微煎香咗嘅带子 配上好香嘅黑松露忌廉酱 可以话系非常经典嘅配搭😆 加上意粉嘅份量真系好够 酱汁都做到恰到好处 creamy得嚟唔会太腻 真系几好💛薯条配黑松露酱脆卜卜嘅粗薯条加上黑松露酱真系超级邪恶🍟 令人想食完一条又一条花生酱炼奶牛角包窝夫配雪糕Croffle咬落好脆口🥐 有浓郁嘅花生酱同洒喺面嘅果仁 充满nuts嘅味道 侧边有啲cream 雪糕同生果平衡返 令呢个甜品唔会过腻😎饮品大热天时饮野都系拣冻嘅正啦 我哋拣咗Hojicha Latte同Dirty 焙茶拿铁饮得到茶味同奶味融合得几好 而dirty就饮到咖啡同奶嘅层次☕️临走之前梗系要喺壁画前面影多几张靓相啦 cafe喺中上环一带 啱晒食完继续我嘅文青假日😙

薯条配黑松露酱
薯条配黑松露酱