2019-07-30
今日同女友去上还揾食,事原系我今日喺上环收工,因为上次同佢食过一间中式饮茶自助餐,见到对面有一间京香阁有片皮鸭buffet,今日咁岩喺上环收工,所以就试试佢😍Book咗7点,我哋又系例牌早到,6:45就入座,侍应姐姐好好招呼,话早到冇所谓,咁梗系食头啖汤好啦⋯⋯✌🏻中式片皮鸭自助餐真系第一次食,原来都有好多品种选择,我最钟意食嘅就系醉鸡、醉虾、当然仲有我最爱嘅鲍鱼😆其实以我同女友嘅胃口,根本冇可能试晒所有菜式,真系好多选择😵一张长枱摆满晒𠮶种食物,睇落去已经花多眼乱😍差不多所有即炒小菜都有盖盖好,干净卫生👍🏻片皮鸭新鲜热辣,配菜自己加,我自己就钟意多啲青瓜,唔要蒽,任食真系正呀😂冯系有虾嘅地方,我都必定支持😆💪🏻💪🏻花雕醉鸡好入味,女友就有啲感冒所以唔敢食,就算佢冇感冒我都怕佢会食到醉咗🤪翠玉瓜炒带子,翠玉瓜好新鲜,完全系去大酒楼食小菜一模一样👍🏻👍🏻西芹斑片又系拍得住大酒楼小炒👏🏻每位客人都有花胶鸡汤,女朋友感冒唔敢饮,所以我一个人饮晒两大碗,补充好我啲骨胶原😆每位都有一只鲍鱼,只鲍鱼都几大只又弹牙😁女友唔舒服,所以我剥晒啲虾俾佢慢慢食,啲虾肉好爽,够新鲜👍🏻👍🏻估唔到任饮嘅豆浆,豆
一张长枱摆满晒𠮶种食物,睇落去已经花多眼乱😍
差不多所有即炒小菜都有盖盖好,干净卫生👍🏻
冯系有虾嘅地方,我都必定支持😆💪🏻💪🏻
西芹斑片又系拍得住大酒楼小炒👏🏻
每位都有一只鲍鱼,只鲍鱼都几大只又弹牙😁
估唔到任饮嘅豆浆,豆味好浓,我忍唔住饮咗四杯,今次肥过肥仔水😅
最后仲有好多款甜品,女友食炸馒头之后,极力推介要多三个,炸馒头加练奶真系绝配😍
其实仲有好多菜式,想全部试晒都真系唔系咁容易,如果真系自认大食嘅,可以挑战一下😆