2023-10-11
🉐旺角大角咀均有分店🉐招牌墨鱼水饺🉐超多款小食选择〈墨鱼荸荠煎饺〉🐙🥟个饺子皮系用咗墨汁整所以成旧都系黑色好特别,墨鱼滑都好大嚿又弹牙,加埋马蹄零舍有口感!〈麻辣菜莆煎饺〉🟥🥟一咬落去会即刻爆汁,菜莆好惹味,菜多肉少既一款,但唔会太辣,相信大部份人都食得到。〈鸡丝粉皮〉🐤粉皮晶莹剔透,系厚既粉皮口感,鸡肉份量超多,酱汁亦都好够,完全可以捞匀每一条粉皮。〈老醋海蜇头〉🪸小食选择可以拣海蜇定海蜇头,价钱都系一样。我自己就钟意食海蜇头多啲,比较弹牙爽脆,细细旧有咬口。〈千层酱猪耳〉🐽👂🏼每块猪耳都好大块,软骨位亦多,蒜香味好浓好开胃。〈黑糖黑醋排骨〉🫗🦴黑醋排骨煮到好入味好淋,入口即化,而且每一嚿都有软骨,丰富返个口感。〈豆沙馅饼〉🥧🫘豆沙馅料好足,唔会太甜,皮亦烟烟韧韧,大推!〈自家制山楂茶〉🥤〈冻蜂蜜金橘露〉🍯山楂茶系自己煲唔系来货,饮得出山楂味好浓;而另一杯既金橘味会中和返蜂蜜味,所以唔会太甜。
🉐招牌墨鱼水饺
🉐超多款小食选择
〈墨鱼荸荠煎饺〉🐙🥟
〈麻辣菜莆煎饺〉🟥🥟
〈鸡丝粉皮〉🐤
〈老醋海蜇头〉🪸
〈千层酱猪耳〉🐽👂🏼
每块猪耳都好大块,软骨位亦多,蒜香味好浓好开胃。
〈黑糖黑醋排骨〉🫗🦴
〈豆沙馅饼〉🥧🫘
豆沙馅料好足,唔会太甜,皮亦烟烟韧韧,大推!
〈自家制山楂茶〉🥤〈冻蜂蜜金橘露〉🍯