2024-02-19
一开始系比佢啲碗碗碟碟吸引左入黎食。两个人傍晚6点几walk in唔使等都有位(其实帮衬左好多次都唔使book,除非成家人黎食)。今次叫左猪肉松菠萝鸡粒炒饭,串烧:牛脷、翠玉瓜同秋葵,仲有猪颈肉同埋两杯椰汁凉粉冰。以往次次叫大虾金边粉,今次试下鸡粒炒饭~完全无食到有菠萝,睇番相都唔多菠萝,鸡粒味道无乜,蛋应该落得唔多,第一次食淡茂茂既炒饭~下次都系叫番金边粉算。不过串烧都好好食,牛脷爽口,油多有少少漏,两个人share就ok。翠玉瓜同秋葵惹味得黎仲保留到本身既味道,食落都juicy Tim!猪颈肉CP值最高,最中意炭烧既肉,又唔鞋份量又多,加埋酱汁ichiban👍🏻👍🏻每样𩠌都用啲好靓既碟装住,望到都提升食欲呢😝最后我次次都叫椰汁凉粉冰,佢个杯好有特色,饮落又唔甜,有香浓椰汁味,加埋凉粉好好饮。依间服务一向都ok的,上菜又快,不过今次觉得环境好嘈吵,似去左大排档,要大声讲野先听到。