2023-02-09 88 浏览
望落个门面唔错就一心谂住试吓。当时夜晚8点几,我同个friend想试嘅款式同味道都已经无晒,所以就唯有叫咗个豚骨清汤(盐味)嘅叉烧拉面。职员带我哋去嘅位,连张枱都未抹,仲系好油,想斟杯水饮吓𠮶个壶又系吉嘅,隔离枱个壶都系无水,都唔紧要,谂住因为忙所以一时唔记得啫。碗拉面嘅嚟到,个卖相普通啦,点知食𠮶吓真系「虎」出嚟,豚骨汤?史云生清鸡汤嚟㗎㖞,个汤底完全唔得啰......啲面食落嘅味简直系我去街市2、3蚊买个返嚟嘅面底。嗱好老实讲,出街食嘢系贵架啦个个都明,但都唔系俾啲咁嘅质素人食挂?连味千都好味过呢间嘢咁大家谂吓系咪值得去帮衬。要喺香港食好嘅拉面有好多选择,但呢间就一定唔会系!

叉烧拉面