2019-06-12
有印度同事带我地去呢一间Rang Mahal Indian Restaurant. 佢哋话呢一间印度餐厅好正宗😋我哋放工就来试试😄食物方面,我哋三个人分别叫咗 samosa $48, chicken Tikka ($98), chicken Takka masala$118, Aloo Gobhi $88。重点推介佢哋嘅chicken takka masala, 咖喱十分香口好味,斋咖喱🍛点naan 已经超好食。我哋叫garlic naan & butter naan, 个人比较钟意garlic naan, 香口得来唔太油腻😋嘢食一嚟到佢哋就会放三只唔同嘅酱,分别系甜嘅,绿色的是小辣,泥黄色的是大辣,用嚟配samosa 超好食♥️由于我哋冇乜点叫菜,所以我哋叫咗Aloo Gobhi, 呢一个其实系西兰花配薯仔,印度朋友话呢个其实少人叫,但系其实好好味🤤食物份量好大份,我哋见到个厨师系正宗印度人,唔怪之得味道十分正宗。而且呢间餐厅嘅咖喱唔算太咸,好适合我哋食👍🏻间餐厅布满着好多传统印度装饰,好特别尤其是个枱布,我超钟意🤭虽然我地唔系叫好多样嘢食,但系真系超抵食我哋食得劲饱,除翻开仲平过食普
虽然我地唔系叫好多样嘢食,但系真系超抵食我哋食得劲饱,除翻开仲平过食普通中菜,间唔中食下都几好换下口味😆