餐厅: Cupping Room
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
以前 Cupping Room 喺湾仔仲有分店嘅时候都成日帮衬,一直都系佢哋意粉嘅忠实 fans,中环开咗新分店一直都未到访,今日终于有机会嚟试下间新店。搬咗新舖嘅 Cupping Room 大过以前,仲位于大厦嘅一楼,坐窗边除咗可以拣落地玻璃傍之外,仲可以拣对住街景,少咗以前果种䌓忙但多咗一份 chill 嘅 vibe。食物方面,呢度除咗有我最钟意嘅意粉外,仲有全日早餐、北欧式三文治都系佢哋嘅主打,仲有法式西多热香饼做甜品。另外当然唔少得嘅系佢哋嘅咖啡。除咗 espresso bar 嘅传统 black 同 white coffee,仲有滴滤咖啡同一啲特色饮品,例如椰香抹茶鲜奶咖啡,好吸引呀。我哋叫咗:Espresso Tonic $55- 满满嘅 espresso tonic,用咗 fruity 嘅豆去做嘅 espresso tonic 最啱就系夏天嘅时候饮,微酸嘅咖啡加上微甜嘅 tonic,几清新墨汁蒜香意粉$148- 仲有超爽口味嘅大虾,而且墨汁蒜蓉非常出色,配墨鱼面食,有少少辣非常惹味,绝对有惊喜!香蕉配榛果酱$118- 有香脆嘅焦糖饼面,松脆嘅蛋糕,再配上榛子酱,唔会太甜,

我哋叫咗:

Espresso Tonic $55

墨汁蒜香意粉$148

香蕉配榛果酱$118
- 有香脆嘅焦糖饼面,松脆嘅蛋糕,再配上榛子酱,唔会太甜,食落一啲都唔漏口,份量啱啱好,系一个超正嘅饭后甜品嘅推介!💕

埋单嘅时候,店员仲温馨提示同我讲由即日起成为会员买够$500就可当现金点数用 (所有分店都适用)
2024-11-11
  • 墨汁蒜香意粉