2022-07-27
中环街上有各种各样嘅餐馆可供选择。 今天,我发现咗Trois Cafe👍。我喺中建大厦一楼睇到一间装修得好高级嘅餐厅。 喺听咗姐妹们对呢间餐厅嘅所有建议之后,我决定同妈妈亲自去睇吓。🤗店面高贵典雅,室内设计华丽😍,位于中建大厦一楼的位置亦非常方便。 便当中配有沙律和主菜,非常均衡且有营养,我分别叫咗意大利肉丸配肉酱扁意粉同香煎挪威三文鱼配黑椒炒杂菌。😳意大利肉丸配肉酱扁意粉。 我钟意肉酱嘅味道浓郁,肉味,蕃茄嘅味道和谐,而呢种味道因大量嘅芝士而更加突出。 意粉丰盛而充实,随附的肉丸多汁,质地有弹性。 具有咸味和酸味的理想平衡🤨。香煎挪威三文鱼配黑椒炒杂菌,三文鱼皮脆肉嫩,一啲腥味都冇,肉色橙红,肉质细嫩鲜甜,口感香滑多汁😌。杂菌肥美甘美,味道浓郁,香气扑鼻。加上黑椒嘅微辣,可以完美地衬托出三文鱼嘅鲜味。再配上白饭同沙律,真系必食推介💯。高级嘅环境配合高贵食材,绝对值得十个赞。👍
高级嘅环境配合高贵食材,绝对值得十个赞。👍