2022-11-30
#中环 #oopsie中环 #oopsie港岛中环传统正宗义大利Pizza🍕小店一试难忘 超多款Pizza选择今次系第二次黎 上一次同朋友黎食 心里面一直挂著依到既Pizza 今次自己再黎一次🥰距地既Lunch set真系好抵食 Wed-Fri 12-3pm💰118 有前菜 一个8寸 Pizza 仲有甜品 Tiramisu +💰28●cold cuts platter● (9/10)前菜叫左依个 份量一d都唔hea🥺几乱既肉同有d沙律🥗菜系旁边 有几款烘脆既Pizza边 一个人食完个前菜其实已经有d饱🙈●La Calabrese● (9/10)我叫左店员推荐我比较多头既Pizza🍕因为岩岩做完gym😂 依款仲系餐厅推荐既Pizza 芝士配辣肉肠少少Spicy🤏所以就决定点距!果然无令我失望🥰番茄🍅底加上辣肉肠同pizza crust完全将咸酸既味融合晒 唔会太咸太酸 Crust仲超脆! 一个人食8寸Pizza都有d太饱~ 所以我净系食左中间有馅个d 剩低左边边位置上次黎食过 La Camburrata 有150g mozzarella 系Pixza中间😭超级正 不过一个人就食唔到咁多啦
中环传统正宗义大利Pizza🍕小店
一试难忘 超多款Pizza选择
距地既Lunch set真系好抵食
●cold cuts platter● (9/10)
●La Calabrese● (9/10)
上次黎食过 La Camburrata 有150g mozzarella 系Pixza中间😭超级正 不过一个人就食唔到咁多啦 下次同朋友会再黎过呀!最后我叫左杯Coffee因为真系食唔落甜品啦🤭
overall 我真系超级钟意依间餐厅!必试大推!真心推介
环境都系好好 邻近圣诞都有好多decoration
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
环境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
价钱:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
人均:1xx
📍 La Camionetta (中环)
中环伊利近街12A号地舖
#中环美食 #foodiehk #foodieig #foodblogger #相机食先