2019-07-08 87 浏览
中环天台叹诚意西餐.呢间位于中环的The Balcony系食西餐的,诚意十足&食物质素唔错!.$588/2人set 有五个course.沙津:豆腐沙津好少食沙津会有砖头咁大旧的山水滑豆腐,豆腐好嫩滑同食落无渣。沙津菜加上胡麻酱好fresh好清新!.前菜:煎北海道带子配波兰汁觉得呢个最surprise&最好食!带子好大粒,煎得好香口,另洒上蒜粒及蛋白蛋黄碎,令成碟𩠌好有层次感。带子放于一块用酱汁炖过嘅萝卜上面,地好惹味,连唔食萝卜嘅我觉得好好味!😍😍😍.汤: 秘制龙虾汤龙虾汤很浓郁,好重龙虾嘅虾膏味,质感creamy 细滑。.主菜:烤美国野鸡配香蒜烧薯烤美国好似春鸡咁样,呢度做得好嘅系唔油腻,外皮烤得好香脆!点上烧鸡汁好好食!除了烤鸡,仲有烧薯仔烧南瓜🎃.甜品拼盘: Tiramisu + 芒果雪葩芒果雪葩,食到一丝丝嘅芒果,似杨枝甘露味,好清甜,系第二道食唔到嘅美味😍👍🏻👍🏻
中环天台叹诚意西餐

$588/2人set 有五个course
沙津:豆腐沙津
豆腐沙津

前菜:煎北海道带子配波兰汁
煎北海道带子配波兰汁

汤: 秘制龙虾汤
龙虾汤很浓郁,好重龙虾嘅虾膏味,质感creamy 细滑。
秘制龙虾汤

主菜:烤美国野鸡配香蒜烧薯