2023-12-21
去石板街嘅H code TreeHouse食素,真系唔错!佢哋嘅餐厅系自助模式,提供好多营养嘅选择。我试咗佢哋嘅地涌金莲沙律碗,入面有杂谷米饭同杂菜沙律,好健康又开胃。仲有佢哋嘅酸种薄饼,真系脆到爆!酸种面团嘅风味好特别,同埋配搭上面嘅配料,味道更加丰富。真系一口接一口,停唔住咁食。如果你钟意韩国菜,可以试下佢哋嘅韩式拌饭。拌饭入面有丰富嘅蔬菜同埋开胃嘅酱汁,令味道更加亮眼。饭粒都好香浓,真系好开胃又饱肚。最后,我试咗佢哋嘅香茅姜茶,香茅和姜都含有丰富的抗氧化剂和抗炎成分,可以增强免疫系统的功能,帮助身体抵抗疾病和感染!茶味带有香茅嘅清新香气,饮起嚟好舒服。特别系喺石板街行街行得好累嘅时候,饮杯香茅姜茶真系能够提神同埋放松。总括而言,去H code食素真系一个好正嘅选择。食物营养丰富,味道又好,令人食得开心又满足。下次再去石板街,我一定会再去H code揾食!