2010-05-16
其实BOOK o左下星期二午饭不过呢个星期五晚同妈咪偷偷试菜先第一次去唔识叫菜,其实应该有set不过个menu无所以就散叫了~叫o左特上寿司拼盘,三文鱼子寿司,牛舌&牛肉炒饭特上寿司拼盘: 铁火卷+8件寿司(吞拿鱼腩,海胆,带子等)铁火卷同带子唔系出面一般货色吞拿鱼腩我自己无食,不过妈咪话有溶化o既感觉海胆颜色好靓,有海水味而唔系出面o既腥味,不过类鲜味就始终略嫌不足其他正正常常最大问题反而系价钱,4.5碟寿司收$300,但系如果可以散叫1件o既话我都计唔到点解要300,最贵o既吞拿鱼腩都系$60一件,海胆系$34一件,其他唔肯定但唔应该超过呢个价...牛舌正正常常,当然要期望与日本味道接近是不可能,但在香港来说已算不俗中间等炒饭o既时间太长实在顶唔顺,加上听到寿司系一客两件,所以叫o左三文鱼子寿司,份量多,唔太腥,不过唔够甜,但算很不俗的了~牛肉炒饭终于来到,份量系正常o既,即系o系同类食肆中算多的了,D饭食得出唔系港式米,一粒一粒,散叫要饱肚岂能没有它???中间厨师送o左蛋比我地食,虽然本人对蛋麻麻地不过真系滑最后有生果,味道不俗的呢 P.S.其实鱼生应该冻少少定室温食呢? 呢间鱼
不过呢个星期五晚同妈咪偷偷试菜先
第一次去唔识叫菜,其实应该有set
不过个menu无所以就散叫了~
叫o左特上寿司拼盘,三文鱼子寿司,牛舌&牛肉炒饭
特上寿司拼盘: 铁火卷+8件寿司(吞拿鱼腩,海胆,带子等)
铁火卷同带子唔系出面一般货色
吞拿鱼腩我自己无食,不过妈咪话有溶化o既感觉
其他正正常常
中间厨师送o左蛋比我地食,虽然本人对蛋麻麻地不过真系滑
最后有生果,味道不俗的呢
P.S.其实鱼生应该冻少少定室温食呢? 呢间鱼生普遍都系室温左右,个人唔太习惯但不知这是否道地食法...
2P.S.下次食完午饭SET再比评语^^