2021-03-01 333 浏览
近排中环开咗间有得食药膳汤面同酸菜鱼嘅餐厅😋每碗面价钱由$60至$86不等 除咗预设嘅𩠌 仲可以免费自选两款𩠌 性价比中等 胜在会送埋凉菜————————————————————————🐕 凉菜(免费)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯蒜蓉青瓜爽脆清新最特别系个香菇包🤣馒头般嘅外皮内里我估系麻辣杏鲍菇馅辣度唔劲 只系微微嘅刺激感食落有啲似辣嘅叉烧包不过啲叉烧就变做爽脆嘅杏饱菇粒为成个包增添口感虽然特别 但个人麻麻🤣🤣————————————————————————🐕 鲜虾春卷+白菜猪肉饺药膳养生汤刀削面🐕(自选𩠌:娃娃菜+炸豆皮)⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯汤底充斥住红枣同杞子嘅甜味饮落清甜解腻 带有药材香钟意佢嘅刀削面😋面条厚身 烟靭有咬口😋😋😋鲜虾春卷不过不失似系炸过泰式鱼饼混入脆口嘅荀只系略厌表面有啲油腻白菜猪肉饺则不太推 比较细粒白菜得𠮶寥寥数条 比较似急涷饺子😣😣炸豆皮其实系响铃🤣🤣————————————————————————🐕 老坛酸菜鱼米线🐕(自选𩠌:薯仔+金菇)⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯我会话佢个味似系正宗嘅酸菜鱼值得一赞系表面唔会好

🐕 凉菜(免费)🐕
不过啲叉烧就变做爽脆嘅杏饱菇粒
为成个包增添口感
虽然特别 但个人麻麻🤣🤣
🐕 鲜虾春卷+白菜猪肉饺药膳养生汤刀削面🐕
(自选𩠌:娃娃菜+炸豆皮)
鲜虾春卷+白菜猪肉饺药膳养生汤刀削面
白菜得𠮶寥寥数条
比较似急涷饺子😣😣
炸豆皮其实系响铃🤣🤣
🐕 老坛酸菜鱼米线🐕
(自选𩠌:薯仔+金菇)
我会话佢个味似系正宗嘅酸菜鱼
值得一赞系表面唔会好多浮
酸味好够
不过唔算好辣 都唔麻
叫中辣会额外比碟辣酱你
内里配有粗粉丝同芽菜
唔食芫荽话记得讲走青啊!
鱼块正常冇腥味冇刺😋
最惊喜系薯仔🥔原来系平时啲薯角
唔攞去炸 反而拎去煮
够淋又够粉 估唔到又几夹
唔推荐金菇🤨太碎 份量又少
🐰题外话:
➥听店员讲青花椒酸菜鱼同老坛酸菜鱼嘅分别系前者麻香更重 不过后者系招牌🤣🤣
麻辣杏鲍菇包
白菜猪肉饺