🎈Chef”s Rusa爆满大大粒嘅三文鱼籽,底下系香滑吞拿鱼沙律伴以蛋黄酱,再加埋香脆小多士一齐食,系我至钟意嘅。🎈Tuna Tartare吞拿鱼他他,吞拿鱼刺身系主角,混合牛油果蓉同海藻,味道丰富,仲有三文鱼鱼子。🎈Ham Croquettes Creamy 嘅Iberico火腿整成嘅炸丸子,外脆内软,好咸香。🎈Gambas 经典嘅西班牙tapas,用热辣辣嘅初榨橄榄油煮熟爽口大虾,配上炸蒜,香口之选。🍛非常欣赏佢既西班牙饭,两只大虾肉口感超爽弹牙, 好香虾味 ,非常Juicy,食落去烟烟韧韧有口感,真系超级好食。🍧Coconut and fresh berries 精致嘅外观已经冇法抗拒,上层系椰子味泡沫,轻盈唔腻,下层系士多啤梨粒,甜度适中,令人难忘🍧Basque style cheesecake巴斯克风格芝士蛋糕,芝士味浓,口感绵滑,加入有酸酸甜甜杂莓果酱,甜入心
🎈Chef”s Rusa

🎈Tuna Tartare
吞拿鱼他他,吞拿鱼刺身
系主角,混合牛油果蓉同海藻,味道丰富,仲有三文鱼鱼子。

🎈Ham Croquettes

🎈Gambas

🍧Coconut and fresh berries

🍧Basque style cheesecake
Chef”s Rusa
Tuna Tartare
西班牙饭
Gambas
Coconut and fresh berries /Basque style cheesecake
题外话/补充资料: 去咗中环歌赋街间好有气氛嘅西班牙餐厅Chueca,Lunch menu 有多款前菜选择,款款都好高级,精致美味。 🎈Chef”s Rusa 爆满大大粒嘅三文鱼籽,底下系香滑吞拿鱼沙律伴以蛋黄酱,再加埋香脆小多士一齐食,系我至钟意嘅。 🎈Tuna Tartare 吞拿鱼他他,吞拿鱼刺身 系主角,混合牛油果蓉同海藻,味道丰富,仲有三文鱼鱼子。 🎈Ham Croquettes Creamy 嘅Iberico火腿整成嘅炸丸子,外脆内软,好咸香。 🎈Gambas 经典嘅西班牙tapas,用热辣辣嘅初榨橄榄油煮熟爽口大虾,配上炸蒜,香口之选。 🍛非常欣赏佢既西班牙饭,两只大虾肉口感超爽弹牙, 好香虾味 ,非常Juicy,食落去烟烟韧韧有口感,真系超级好食。 🍧Coconut and fresh berries 精致嘅外观已经冇法抗拒,上层系椰子味泡沫,轻盈唔腻,下层系士多啤梨粒,甜度适中,令人难忘 🍧Basque style cheesecake 巴斯克风格芝士蛋糕,芝士味浓,口感绵滑,加入有酸酸甜甜杂莓果酱,甜入心
2024-02-03
Chef”s Rusa