餐厅: 上海弄堂菜肉餛飩 (歌賦街)
资讯:

2022-07-12 143 浏览
中环放完工去歌赋街同同事一齐揾食~同事话突然想食银丝卷,所以就去咗上海弄堂~平时lunch time都经常光顾,今日第一次食晚市💛入到去坐低店员就送上香脆花生俾我哋食住等~两个女仔实在太肚饿,唔觉得叫咗好多淀粉食😝😝因为菜单图片太吸引,咩都想试~点完后好快就一碟一碟送上,银丝卷($28)送到枱面我哋就已经好兴奋!黄金色嘅表面,温度刚刚好,外脆内软~再沾上炼奶一齐食♥️好满足♥️第二碟荠菜猪肉馄饨($58)每一粒都光泽饱满~馄饨外皮厚度适中,馅料丰富!荠菜猪肉味亲清爽鲜甜!第三碟嫩鸡煨面($75)乳白色嘅汤底系用熬好嘅鸡汤制成,非常鲜味,岩晒我钟意饮汤嘅汤怪。鸡肉和蔬菜份量适中,口感润滑,回味无穷。第四碟香菇烤麸套餐配菜饭($72)上海必食名菜!木耳好大块😍 每个材料都非常入味,口味偏少甜,由于烤麸系加咗酱油红烧,入口带有浓浓嘅酱香!忍唔住一口接一口! 🧡上海弄堂一直都系中环人嘅上海菜首选!店员姐姐亲切醒目,会一直注意你有冇咩需要~真心推荐!👍🏻

入到去坐低店员就送上香脆花生俾我哋食住等~

第二碟荠菜猪肉馄饨($58)

第三碟嫩鸡煨面($75)

第四碟香菇烤麸套餐配菜饭($72)