2022-09-27
2050 浏览
嚟食生日饭 预早一个月订枱好多地方星期六都要限时间 两个钟交枱 呢度唔需要赶头赶命中环地铁站H出口 历山大厦 方便易揾四个人嚟食需要预先缴付 $800 订金呢度坐得舒服 影相靓嘅佢有分indoor 同埋 outdoor 我哋食饭拣咗 indoor 冷气充足啲+感觉grand d 食饭𠮶阵背后有个大酒吧喺度 好多WhiskyService 唔错的 staff 都有礼貌同埋 helpful Outdoor完全唔同feel ~佢有啲好靓嘅闪闪灯影相都好有feel 一路望住啲灯食完饭可以出返去饮嘢可以坐到12点 不过我见10点之后餐厅都会开咗中间玻璃门内外都融合了~outdoor can be smoking area呢度有set dinner $1580不过见到set主打个main食牛 其中有闺蜜系唔食牛肉所以我哋选择咗各自嗌自己嘅食物 头盘加主菜加伴菜 每人千零蚊左右紧记❌🐮唔食牛嘅朋友千祈唔好嗌个鸽 $650 因为佢系牛肉加鸽肉的 不过我自己觉得一般都系有浓烈臭臭地𠮶浸动物味 喺第二个地方食西餐嘅鸽子都系有呢只味而且呢个等得比较耐我怀疑我哋另外三个人系因为等呢个鸽一齐上菜所以等咗半个钟
好多地方星期六都要限时间 两个钟交枱
所以等咗半个钟先上主菜
成晚我觉得最好味嘅系 个西兰花$128 好爽好脆
同埋个蔬菜Tart $240 皮脆内软 香味四溢
本身个龙虾都系新鲜爽口的
可惜我和朋友两个都叫咗龙虾两碟啲盐落得几重手下 太咸了 ruin左咁新鲜嘅食材
鱼$358 啲肉系比较实嘅𠮶种 不过不失
有个薯仔嘅薯蓉 potato Moussalina $88
其实都ok好食 不过当然系好邪恶落咗好多牛油
其他前菜嘅牛肉他他 $260同埋蓝旗吞拿 $298
都OK 不过又唔会觉得惊为天人~
因为呢啲始终都系比较普通嘅菜式
餐前送嘅面包块皮仲硬掘掘到非常😂
整体呢度食物唔会令你觉得wao
但系如果钟意浪漫影吓相
有个气氛意思意思的庆祝
呢度都系唔错嘅选择 ~
Red wine $980 质感厚薄中间👌🏼
水$60 支