2019-06-11
好朋友在中环番工,午餐一起相约在附近。之前网上睇过呢间台式餐厅介绍,加上我地都超大爱台湾,所以就一齐来揾下食下。一入来餐厅就觉得好特别,陈设好似酒吧,好有FEEL, 我估如果晚上来,应该更好玩。台式小食系我地大爱,花枝丸更是首位,好香又大粒,而且弹牙,真系好似在台湾食个D,令我想起淡水的街头小食。盐酥鸡都是台湾名物,可以在中环食到真系开心,鸡件好大块,而且新鲜炸起真系超正,建议即刻食,因为我有一件只是放左一阵先食,就即刻冇即食个种脆脆感~秋葵好有益,不过平时真系冇咩机会食,食咁多炸物所以就叫个来平衡下今日既菜单好大条同埋清甜,其实只需点少少酱都已经好好食,食材应该都几新鲜主食我爱牛肉面,呢个黑蒜香油牛肉面真是好正,个2条系油炸鬼,好脆架~又咸咸地又香,另外牛展都好厚切下,面我就要左拉面,整体好好食~!好饱呀A菜就是帮助消化的LA~~~因为其他野食实在太丰富又大碟......招牌饮品,O岩晒呢个天气,热天饮绿豆沙牛乳,清新而且都解渴。冇想像中个滞感,第一次试呢个饮料,原来都唔错~!!!!有新发现真系开心~今次来食我地都食满意,价钱都OK, 中环来讲午餐$250两人,食左咁多野都是抵食之选