2024-12-10
Chullschick @chullschickhk 📍:中环苏豪嘉咸街45-53号地下D号舖🚗:香港地铁C出口 步行10分钟📞:+852 2668-3948💲:~HKD310/head for dinnerFood quality✔️:Causa de pescado, Ceviche clasico, Chicha Morad👌🏼:Chicken Croquettes, Salchipollo, Chicha Morada, Churros, Beef Empanada 总结:😋有两间分店嘅秘鲁菜 几好食同埋唔算太贵 讲秘鲁菜就不得不提薯仔🥔 呢餐都感觉到薯仔千变万化嘅煮法😋Ceviche系以切块生海鲜用柠檬汁和辣椒腌渍几个钟 同香草🌿生洋葱 蕃薯 烤玉米捞埋一齐 系道酸爽开胃嘅前菜😋本身想试海鲈鱼🐟他他薯蓉 但佢冇所以转咗烤鸡 重点系佢嘅卡拉马塔橄榄同七味粉沙律酱拌嘅薯蓉好食😋我喜欢💕佢杯Chicha Morada 将紫色粟米🌽同菠萝榨汁 呢杯好有秘鲁特色 成杯草味好浓同埋解腻🤔Salchipollo系招牌秘鲁烤鸡配香肠薯条🍟呢个唔错但冇咩特色 食唔太出同其他菜式烤鸡嘅分别🤔Chi
📍:中环苏豪嘉咸街45-53号地下D号舖
🚗:香港地铁C出口 步行10分钟
📞:+852 2668-3948
💲:~HKD310/head for dinner
Food quality
总结:
🤔Chicken Croquettes同Churros都系正常
🤔Beef Empanada系秘鲁嘅牛肉馅饼 我满心期待但原来外表𠮶层唔系脆嘅有啲失望 内馅嘅免治牛肉同洋葱都系冇咩特别😣
🤔环境一眼睇哂咁大 天花板上有好多彩带布置几有秘鲁风情☺️
🤔所有员工都系外藉人士 所以都系要讲英文
😨餐厅位处斜坡上 系要行一段路上嚟先有好西食 另外OR同google map有啲misleading 餐厅位处嘉咸街 同埋餐厅得一个小logo标示好容易错过 所以我兜咗一段路先揾到佢🫨