2023-08-09
我之前已经食过佢地元朗同铜锣湾嘅分店 前几日去完大馆 见到原来佢地喺附近都有分店 于是就去encore一下😆中环呢间分店其实地点都几易揾 喺中环街市沿住半山扶手电梯上去就会见到店舖装修以橙色为主 亦摆放左唔少绿色植物做装饰 仲有好多玻璃窗 日头有阳光照射入黎应该好靓好岩打卡📸另外见到呢间分店星期五六原来开到凌晨3点 真系岩哂中环嘅夜猫🤣🍴多宝薯粒镬仔 (Baby - $153)每次黎呢间餐厅都必点嘅Skillet🫶🏻今次拣左呢款 有齐肠仔、烟肉、纽西兰草饲牛肉粒 岩哂食肉兽🥩🥓🍖除左薯粒之外 配料仲有蘑菇、洋葱、水波蛋、车打芝士 (无错 又系邪恶拉丝!🤣)捞埋哂一齐食真系好正!❤️🍴自制棉花糖石板街窝夫 ($103)窝夫蛋味几香 质地微脆偏软 上面铺满左自制棉花糖、杏仁片、黑白朱古力片 同埋朱古力酱 🍫如果棉花糖同朱古力片系半溶状态应该会更好味🥺窝夫跟一球阿波罗雪糕 加$15仲可以转做MÖVENPICK!😍🍴 黑牛配云呢拿雪糕 ($50) 新鲜热情果梳打 ($60)饮品方面 如果点过滤咖啡嘅话 有得免费添饮☕️不过我地都行到好热 所以就无拣到🫣今次点嘅呢两杯饮品卖相都几靓 同埋好解渴 夏天
🍴多宝薯粒镬仔 (Baby - $153)
每次黎呢间餐厅都必点嘅Skillet🫶🏻
捞埋哂一齐食真系好正!❤️
多宝薯粒镬仔
多宝薯粒镬仔
🍴自制棉花糖石板街窝夫 ($103)
窝夫蛋味几香 质地微脆偏软
如果棉花糖同朱古力片系半溶状态应该会更好味🥺
饮品方面 如果点过滤咖啡嘅话 有得免费添饮☕️
不过我地都行到好热 所以就无拣到🫣
今次点嘅呢两杯饮品卖相都几靓 同埋好解渴 夏天饮真系透心凉☺️
埋单嘅时候 店员同我地讲依家只要消费满$680或者一个月内累计消费满$680就可以成为VIP 之后再去食都会有9折优惠同埋可以储分换礼物😳
店员仲畀左个VIP迎新礼物我地睇 系窝夫匙羹同茶包 个匙羹都几特别😆 等我迟下再encore 拎佢番屋企!