2019-08-06
今日约埋d朋友系中环食大餐,就简左呢间餐厅!餐牌都好多选择!D面包好好食啊!! 食西餐多数有餐前面包,唔好睇少佢嘅份量啊! 如果面包好食真系会大加分!呢度D面包劲新鲜,好软熟,黎到系热辣辣,食唔停口,真系未食主菜已经饱左一半🤣个沙律好大碟,亦都好新鲜。入面有好多唔同嘅料,好丰富~D虾好爽甜,D菜、蕃茄同牛油果都好新鲜,点埋D醋,好开胃Parma ham 有4大块,蜜瓜都比得好多。个火腿咸度适中,夹埋蜜瓜食真系一大享受,仲可以连埋D热面包一齐食添🤣🤣呢个系阿根廷式烤猪肉肠,喺menu见到觉得系地道野,所以想试下~烤得好香,好好食,咬开系免治猪肉咁嘅,唔会太咸,对于呢个新尝试几满意两块扒我地都叫左三成熟,真系有做到,见血架~个肉眼扒唔算太厚身,但一D都唔薄,食落好有肉嘅质感~ 肥瘦度啱啱好,肥嘅位唔多,食落唔会咁溜 根位亦都得好少,好多肉都系食得到架! 个扒都煎得好香,真系超级正!!西冷都系非常冧,肉质好好,够松软。如果唔钟意食太生建议可以叫五成熟,因为我地叫左呢个好似真系比较生🤣 但都无影响个扒嘅味道,因为本身食材新鲜,而且煎得好香,𩠌饭一流呀!!我地叫左个三文鱼扒,估唔到都整得好好食!
个沙律好大碟,亦都好新鲜。入面有好多唔同嘅料,好丰富~
D虾好爽甜,D菜、蕃茄同牛油果都好新鲜,点埋D醋,好开胃
两块扒我地都叫左三成熟,真系有做到,见血架~
我地叫左个三文鱼扒,估唔到都整得好好食!肉好冧,好新鲜,一D都唔会韧。冇咩调味料,食得出三文鱼D鲜味,正呀
我地仲叫左D野饮,姜啤、杂果宾治、西柚汁同鲜榨橙汁。价钱唔贵而且比得好大杯,抵呀!