2024-07-20
一坐低就有服务员带位,坐低之后连餐巾都帮帮我哋放埋餐前小食即刻奉上,虽然系普通印度烤薄脆,但系竟然附上三种酱汁,包括平时嘅薄荷,另外就有凤梨同埋红菜头分别三种酱汁行到上嚟梗系要饮杯醒神嘅饮品啦我哋分别叫咗两个出名嘅MocktailApple freshener成杯青绿色,再加上无限嘅薄荷叶喺杯面, Gingle Ale 姜啤做底,另外加上有新鲜的薄荷、苹果、同埋青柠 Chutney’s Ice Tea相信呢一杯就系红色嘅石榴,加上蜜桃同埋干咗嘅柠檬同黑茶嘅Crossover头盘先嚟两个前菜系Raj Kachori 意思系前菜之王,外边系巨型薄脆波波,而里面就系神秘酱汁,包括薄荷酸辣酱罗望子酱同埋乳酪酱,球形嘅脆饼,外面拉满咗唔同嘅酱汁外观非常吸引,里面嘅馅料真系非常神秘,全部都系新鲜嘅水果粒粒,番石榴蜜瓜青苹果等等,打开之后俾你出奇嘅感觉,炎炎夏日非常之清新!另外一个系Sarson Malai Jheenga芥末煮虾 $188摆盘非常精美,四只炸虾外面包咗特制嘅芥末酱,唔好以为佢好油腻,因为加上红菜头同番石榴酸辣酱非常惹味,从来未食过咁有心思嘅印度头盘 之后到主菜啦Lagan Ka G
一坐低就有服务员带位,坐低之后连餐巾都帮帮我哋放埋
行到上嚟梗系要饮杯醒神嘅饮品啦
我哋分别叫咗两个出名嘅Mocktail
Apple freshener
Chutney’s Ice Tea
头盘先嚟两个
前菜系Raj Kachori
之后到主菜啦
Lagan Ka Gosht
羊肉咖喱,羊肉粒每一粒都非常入味,里面嘅香料都系比较清新,新鲜嘅羊肉味,完全唔会膻,对于唔食辣嘅人辣到啱啱好
Truffle cheese naan
厨师喺Naan Bread上面铺满咗松露酱, 每一啖都有丰富嘅松露味, 而中间亦都有满满嘅芝士夹心
两者配搭一齐简直一流,甚至乎想嗌多个Naan Bread先至够!
侍应亦都特别提到佢哋有用罗孟子去煮佢哋嘅酱汁,所以令到味道更加立体同埋清新,
成个Menu系来自唔同地区嘅印度菜精髓,特别调配而成嘅菜单,可以喺一个地方,品尝整个印度最突出嘅味道
最后嘅甜品先至系我哋最欣赏嘅
原本白色呢一个忌廉球,以为只系椰子做嘅cream cake,但系原来里面仲有新鲜嘅热情果,果汁同埋椰丝,成个Menu令我对印度菜嘅理解改观!原来印度菜都可以咁清新,一啲都唔油腻,又唔会太浓味