2024-10-19
今日唔知听日事,想做嘅事,唔好拖,即刻做,所以,我去咗食烧肉😙中环嘅自助烧嚟讲,$158有120g嘅午市套餐,非常抵玩🤑可以5选2款肉类,而打孖去食饭嘅好处系:一人叫两款share,咁就食到四款肉喇~~~✌🏻 除左「宫崎豚肉」冇叫,其他4款非常OK!🐥「日本华味鸟」超惊喜,接近刺身级嘅鸡髀极嫩,烧极都系白滑多汁,大推;👅「薄切盐烧牛舌」话薄,都啖啖肉,爽口,食得出靓肉;🥩升级「澳洲精选和牛」同「美国黑安格斯牛肉」重牛味,虽然我口残分唔到边个打边个,只要送饭好味就系好牛啦!有时返工颓,好需要为自己打气,可以顶级追加100g「严选A4黑毛和牛」或者「熊本和牛A5肩肉限」!包开心返!🤣 Btw记住试哂 净食、日本烧汁、粗幼盐、西柚酱汁 四个食法呀~ 唔好浪费师傅一担心机~「前菜」有自家腌制日本牙带菜,爽口几特别;🥒「季节时蔬拼盘」杏鲍菇口感佳、京葱香口、翠玉瓜同南瓜正好清清油腻;🐟「石狩西京鱼汤」正呀,有鲜甜味;🍨甜品嘅「豆腐雪糕」同「开心果雪糕」出色,一问原来又系自家制架!!食得出老板系热爱煮食嘅有心人,中环OL有口福了!
👅「薄切盐烧牛舌」话薄,都啖啖肉,爽口,食得出靓肉;
食得出老板系热爱煮食嘅有心人,中环OL有口福了!