2023-09-09 1513 浏览
🖤黑白配⚪️去咗black sheep 旗下嘅Fukuro,餐厅位于SOHO,舖头嘅装修行型格风格,成个餐厅环境比较昏暗,自己觉得每道菜都好特别,唔系出面容易食到嘅嘢,而且成个舖头气氛都好热闹,店员仲会主动同你倾偈饮下酒,活力十足,一有客人过嚟就会大喊欢迎🤣🤣Salmon Aburi 🍣 $178三文鱼刺身烧至半熟,另外配上芥末乳酪,同埋酸酸甜甜嘅酱汁,成个配搭口感好好Crispy Caramel Butter Corn 🌽 🧈 $128大力推介各位朋友仔一定要试吓呢个焦糖粟米!佢嘅表面炸到好香脆,食落去有焦糖嘅甜味、牛油嘅咸香味!加埋啲粟米粒咬落去每粒都好脆 Wagyu Sando 🥩🥪 $378呢个系佢哋舖头嘅名物,和牛三文治🐮,面包烘到金黄色,和牛咬落去亦都食到佢嘅肉汁Agedashi Tofu $98 日式豆腐,个酱汁好特别有啲酸酸地同埋配左铿鱼碎,配埋个豆腐几match Kimchi udon 🍜 $268泡菜蟹肉海胆味噌乌冬个乌冬表层盖上松叶蟹肉,中间再加入咗海胆泡菜味酱汁,搅拌埋一齐食有微微酸辣嘅口感,乌冬口感弹牙而且挂汁🥹Monaka ice cream sandwich

Salmon Aburi 🍣 $178

Wagyu Sando 🥩🥪 $378

Agedashi Tofu $98

Kimchi udon 🍜 $268

Monaka ice cream sandwich 🍨 $68
雪糕嘅口感好特别,表层系威化饼嘅脆皮,里面夹住酸酸甜甜嘅酱料同埋海苔雪糕🍦