2013-07-03
每次都系喺毫无准备既情况之下去Holly Brown。佢好既地方在于 lunch time既时候都唔系太多人,就算last minute先决定去约朋友/客人都唔惊会揾唔到位,十分方便,至于喺食物既质素方面亦都非常之有保证。Anyway,今次quick lunch点左$100 lunch set + $4 转 mocha。服务非常快而准,唔驶十分钟Carbonara Angel Hair就送到埋位。食物既portion对于男仔黎讲比较细左少少,唔系好够食,不过对于细食D或者一般OL黎讲就绝对够晒。Angel Hair 用左好香既白汁去煮,或者系因为落左cream喺个sauce度既关系,当佢同poached egg D蛋浆混埋一齐既时候既化学作用令到周围香气四溢,非常yummy yummy!配料方面,蘑菇方面味道相对比较淡,应该系无腌过,不过咁样反而可以带出蘑菇鲜甜既味道。至于烟肉碎,一食落口已经食得出厨师应该有用油煎过,不过亦都因为咁令到烟肉表面过于干身,入口时既口感差左少少。不过,随着蛋汁慢慢渗入烟肉里面,越食就越感觉唔到「干争争」既feel。Mocha方面相对失色少少。虽然叫左ski