2009-03-30
呢度食物、环境、服务一向有保证。所以一想到食中菜,呢度会系一个不错的选择。自己已经o黎过好几次,觉得如果多人o既话叫餐都几抵,可以试到个汤、前菜、点心,仲有甜品。但有心理准备每个"食送"都唔会话好大份,但系我地试过几次都够食。前菜系芽菜。我地今次都有要小笼包,d皮薄薄的,但很有弹性,唔会䇲起上o黎就穿。刚刚蒸好时,热气腾腾,一咬落去里面个汤热烘烘的,非常juicy. 整体来说,呢度d小笼包个皮同肉比例o岩o岩好,值得一试。(p.s. 有另一款是有蟹粉的)另外,仲有鸡丝粉皮,个花生芝麻酱,有dd青瓜丝o系面,好好味,但系不太特别,同其他restaurant差不多。迷迭香排骨,个骨都做得几够林,几入味,不过都系普普通通餐厅都食到。灯影牛肉,真系做到好薄好薄,真系可以透射少少灯光的,些少Chilly, 是可以接受到的,食落好似一块块好薄好薄,好脆好脆o既牛肉干咁。好有特式,而且个色我觉得好靓,好似一件artwork.最后,要了一个桂花糕,有两款,一款系明目杞子桂花糕,另一款系雪耳(?)桂花糕,两样都好好味。