在网上睇到哩间新开既川菜餐厅,见到佢既小炒好吸引,今晚就黎左试下喇!黎到门口见到店内既装修充满中国色彩,有特色,而且仲坐满食客,新开都已经咁受欢迎,看来一定有吸引人之处。哩度既餐具好靓呀,蓝白色和中国面具图案!等左一会儿就上菜喇!第一碟系炒黄牛肉,用上芫茜、大葱、辣椒等配料炒得好香,微辣得黎好惹味,牛肉好林,好食呀!再黎既系口水鸡,见到好多枱都有食,应该都系人气菜式呀。嫩滑的鸡肉沾上辣油和辣椒酱,香麻得黎其实又唔系劲辣,正!另外,仲点左一碟糖醋小排骨,炸得香脆,酸甜酱好开胃,份量都几多。我最中意哩个酸菜鱼片!鱼片新鲜少骨,酸菜都好食,个汤好好饮。食完各款小炒后觉得要食d甜品先满足,就点左一碟豆沙窝饼食。一上枱热辣辣,豆沙多唔会太甜,想不到连甜品都有惊喜!

哩度既餐具好靓呀,蓝白色和中国面具图案!

小炒黄牛肉
四川口水鸡